Wijn van de maand

CHAI MAS ROUGE 2017
IGP/70% Grenache, 15% Cinsault, 5% Syrah, 5% Pinot
 Zuid-Frankrijk    -   Frankrijk

Domaine Jean Claude Mas

 

Deze wijn wordt gemaakt van 70% Grenache, 15% Cinsault, 5% Syrah, 5% Pinot Noir en 5% Marselan. De druiven groeien aan 15-20 jaar oude wijnstokken op een bodem van kalksteen met gruis in een opgedroogde zoutwater lagune op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.

De druiven worden 's nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen. De vergisting duurt 4 tot 7 dagen bij een temperatuur van 26 - 28°C. De wijn rust op de schillen om een mooie kleur en intense aroma's te verkrijgen. 40% van de wijn ondergaat een malolactische gisting in vaten waarna de wijn 9 maanden rijpt in eikenhouten vaten. De andere 60% ondergaat de malolactische gisting in roestvrijstalen vaten waarna hij rijpt in eikenhouten vaten.

 

 

Een diepe paars rode kleur met robijnrode schitteringen. Er komen vele aroma's naar voren zoals fruitige geuren van blauwe bessen en bramen, viooltjes en zoethout. Op het palet is het een zeer elegante wijn met een mooie balans, ronde smaak en zijde zachte verfijnde tannines.

De wijn is op zijn best wanneer hij geserveerd wordt bij een temperatuur van 15/17°C met gegrilde en gemarineerde ribbetjes, rood vlees en gerookte wilde duif.

 

Prijs van € 7.45
 
 voor... € 6.45 
 

bestellen
 

CHAI MAS BLANC 2017
IGP/ Viognier, Vermentino, Pinot Gris, Macabeu, Sa
 Zuid-Frankrijk    -   Frankrijk

Domaine Jean Claude Mas

 

Deze wijn is gemaakt van 65 % Viognier, 15 % Vermentino, 5% Pinot Gris, 5% Macabeu, 5% Sauvignon en 5% Colombard.  

De druiven groeien aan 12 - 20 jaar oude wijnstokken op een bodem van kalksteen met gruis in een opgedroogde zoutwater lagune op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.

De druiven worden 's nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen.

Na het ontstelen en persen met een pneumatische pers wordt elke druivensoort apart gevinifieerd. De alcoholische vergisting duur ongeveer 3 weken en vindt plaats bij een temperatuur van 15-18°C. De helft van de blend ondergaat een malolactische gisting, waarbij de scherpe zuren zachter worden. 
De wijn rijpt gedurende 4 maanden in eiken vaten (2/3 Amerikaans eiken en 1/3 Frans eiken.)

 

 

Een helder gele kleur met strogele tinten. In de neus een zeer elegante wijn met aroma's van tropisch fruit, perzik en witte bloemen en een hint van vanille en geroosterd brood. In de mond een rijke wijn met veel lengte die eindigt met fruitige en minerale tonen.

De wijn is op zijn best bij een temperatuur van 10-12°C en gaat goed samen met schaaldieren, wit vlees, gegrilde vis, blauwe schapenkaas en de Marokkaanse of Indische keuken.

 

Prijs van € 7.45
 
 voor... € 6.45 
 

bestellen
 

 

 

naar winkelwagen | naar startpagina | naar boven

Frans Hawinkels

CAVE DE WITTENBERG

voor betere wijnen de beste