Een beetje historie:

Wie zijn wij?

Cave de Wittenberg is een wijnhandel welke met passie geleid wordt door Frans Hawinkels.

De naam Cave de Wittenberg is afgeleid van een grote boerenhoeve, gebouwd in 1633 in Roermond, daar waar de vader van Frans zijn jeugd doorbracht. Grote delen van het Roermondse platteland behoorden toen nog tot de Wittenberg en ook nu doet deze naam in het centrum van Roermond nog vele malen hieraan herinneren.

Direkt na het bouwen van een huis in Groot-Genhout, begon Frans met het verzamelen van mooie wijnen in een van zijn kelders: 1 werd 2 flessen, 2 werden er 4, 6..12 werd 24, enz. enz.
In 1975 kocht Frans een fles Mouton Rothschild 1971 (ad fl 53.50) en beloofde Jeanne, zijn vrouw, deze te zullen openen bij de zilveren bruiloft... is inmiddels gebeurd! Zo worden de vruchten van het verzamelen van allerlei mooie wijnen langzaamaan geplukt. Zorgvuldig werd er voor zoon Pim evenals voor dochter Maud Latour 1974 en Lafite Rothschild 1976 opgelegd, voor hun 18e...

De 'erfenis' van oma werd gebruikt voor Margaux 1970. Al snel werden veel gelegenheden speciaal en vandaag de dag ligt driekwart van de wijnkelder vol met 'speciale gelegenheden' !!

De hobby liep langzaam uit de hand en er moest waarachtig wijn verkocht worden om de liefhebberij in stand te kunnen houden!
Van toen af aan is er hard gestudeerd en ook hard geproefd, samen met vele 'wijnstudenten' en heuse vinologen om een gedegen vakkennis op te bouwen. Wijnboeren, de vakmensen bij uitstek, worden nog steeds regelmatig bezocht en geraadpleegd.

Uiteindelijk is Cave de Wittenberg in 1988 in het leven geroepen om ook u in de gelegenheid te stellen met deze unieke manier van omgaan met wijnen kennis te maken.

In 2001 bouwden wij een geheel nieuwe wijnkelder uiteraard met proeflokaal...... !

Waar vindt U ons?


Grotere kaart weergeven 
De cave is gelegen in het idyllische en pitoreske dorp Groot-Genhout in de gemeente Beek (Limburg).

naar winkelwagen | naar startpagina | naar boven

Frans Hawinkels

CAVE DE WITTENBERG

voor betere wijnen de beste